۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۹ تير

گزارشي از فعاليت هاي حوزه معاونت اداري و مالي دانشگاه

مديريت امور فني و نظارت بر طرح هاي عمراني دانشگاه اصفهان با هدف برنامه ريزي و احداث فضاهاي كالبدي و نوسازي و بهسازي فضاهاي موجود و نگهداري و تعميرات ساختمانها و تاسيسات دانشگاه اصفهان و نظارت فني بر طرح ها و پروژه هاي عمراني دانشگاه شكل گرفته است.


مديريت امور فني و نظارت بر طرح هاي عمراني دانشگاه اصفهان با هدف برنامه ريزي و احداث فضاهاي كالبدي و نوسازي و بهسازي فضاهاي موجود و نگهداري و تعميرات ساختمانها و تاسيسات دانشگاه اصفهان و نظارت فني بر طرح ها و پروژه هاي عمراني دانشگاه شكل گرفته است.

به گزارش وب سايت خبري uinews حوزه معاونت اداري و مالي دانشگاه با مديريت دكتر ولي اله ميرخاني معاون اداري و مالي دانشگاه،با گستره فعاليت در بخش هاي مديريت مالي، مديريت منابع انساني (امور اداري)، مديريت فني و طرح‌هاي عمراني ، مديريت پشتيباني و مركز فناوري اطلاعات وارتباطات  انجام كليه امور مالي، اداري و مديريت منابع انساني، طرح هاي عمراني، امور خدماتي و پشتيباني، حفظ اموال دانشگاه، تامين و نگهداري فضاهاي كالبدي متناسب با برنامه‌هاي توسعه و حفاظت از دانشگاه را بر عهده دارد.

با توجه به گستردگي وظايف و ماموريت هاي اين حوزه ، شرح مختصر مهمترين عملكرد يكي از آنها را در اين گزارش خبري تقديم خوانندگان عزيز كرده و اميدوارم بتوانيم در گزارش هاي آتي، نسبت به بيان فعاليت ها و عملكرد ساير مديريت ها نيز اقدام نماييم ، ضمن اين كه تفصيل عملكرد چهار ساله مديريت هاي زيرمجموعه معاونت اداري و مالي در مجموعه اي تحت عنوان تلاش جهادي ماندگار در زمستان سال 1396 به چاپ رسيده است.

مديريت فني ونظارت بر طرح هاي عمراني

مديريت امور فني و نظارت بر طرح هاي عمراني دانشگاه اصفهان با هدف برنامه ريزي و احداث فضاهاي كالبدي و نوسازي و بهسازي فضاهاي موجود و نگهداري و تعميرات ساختمان ها و تاسيسات دانشگاه اصفهان و نظارت فني بر طرح ها و پروژه هاي عمراني دانشگاه شكل گرفته است. علاوه بر موارد مذكور نظارت و نگهداري فضاي سبز دانشگاه و نظارت بر خدمات و امور نقليه نيز زير مجموعه امور فني مي باشد. امور فني دانشگاه اصفهان با دارا بودن مهندسين و پرسنل توانمند نقش بسزائي را در ايجاد و بهبود فضاهاي كالبدي و محوطه دانشگاه ايفا نموده است.

از مهمترين پروژه هايي كه با همت مسئولين محترم دانشگاه و امور فني طي سالهاي اخير تكميل و يا احداث گرديده اند مي توان بدين موارد اشاره نمود:

1-     تكميل دانشكده علوم تربيتي و روان شناسي با زيربناي حدود 15200 متر مربع و هزينه حدود 170 ميليارد ريال

2-     تكميل دانشكده زيست شناسي و زمين شناسي با زيربناي حدود 000/10 متر مربع و هزينه حدود 150 ميليارد ريال

3-     تكميل يك بلوك از مجموعه خوابگاههاي نيكان با زيربناي حدود 2200 متر مربع و هزينه حدود 27 ميليارد ريال

4-      احداث ساختمان دهقاني (توسعه دانشكده فني و مهندسي) با زيربناي حدود 3400 متر مربع و هزينه حدود 70 ميليارد ريال كه صرفاً بخشي از آن توسط دانشگاه و ساير هزينه هاي آن توسط خير محترم آقاي دهقاني تامين گرديده است.

5-     احداث ساختمان بسيج اساتيد دانشگاه با زيربناي حدود 710 متر مربع و هزينه حدود 15 ميليارد ريال كه توسط سپاه تامين گرديده است.

6-     تكميل سالن ورزشي چندمنظوره ورزشگاه ولايت با زيربناي حدود 6700 متر مربع و هزينه حدود 120 ميليارد ريال .

لازم به ذكر است پروژه هاي علوم تربيتي – زيست شناسي – خوابگاههاي نيكان و سالن ورزشي ولايت از چندين سال قبل بطور نيمه تمام رها گرديده بود كه طي پيگيريهاي انجام شده از سال 1393 آغاز به تكميل نموده و اكثر آنها تا اوايل سال 1396 تكميل و به بهره برداري رسيده است.

همچنين متذكر مي گردد علاوه بر موارد مذكور هر ساله تعداد زيادي پروژه تعمير و نوسازي نيز انجام مي گردد كه از آن جمله مي توان به تعميرات خوابگاههاي دانشجوئي – تعميرات سالنهاي غذاخوري – تعميرات كوي مسكوني اساتيد و تعميرات و نوسازي بسياري از ساختمانهاي فرسوده دانشگاه را نام برد.

با توجه به مباحث بسيار مهم صرفه جوئي در مصرف انرژي و حفاظت از محيط زيست سعي شده است كه در اجراي ساختمانهاي جديدالاحداث دانشگاه و همچنين پروژه هاي تعميراتي از اين مباحث استفاده گردد كه از آن جمله مي توان به استفاده از سيستم ذخيره سازي سرمايش   Ice bank در ساختمانهاي زيست شناسي و علوم تربيتي را نام برد كه براي اولين بار در سطح كشور در دانشگاه اصفهان پياده سازي گرديده است و موضوع ديگر با توجه به بحران آب و خشكسالي هاي اخير به منظور صرفه جوئي در مصرف آب، دانشگاه اصفهان براي اولين بار در سطح دانشگاههاي كشور طرح جمع آوري آب خاكستري خوابگاههاي دانشجوئي و تصفيه و استفاده از آن در فضاي سبز دانشگاه را پياده سازي نموده است كه با اجراي اين طرح روزانه حدود 000/200 ليتر در مصرف آب صرفه جوئي مي گردد.

از ديگر مباحث صرفه جوئي انرژي مي توان استفاده از لامپهاي فوق كم مصرف در ساختمانها، هوشمند سازي موتورخانه ها، نصب سختي گيرهاي الكترومغناطيسي در موتورخانه ها و اجراي شبكه زهكشي، تفكيك زباله ها و ... به منظور بازيافت مواد، حذف كاغذ، الكترونيكي نمودن اسناد، مكاتبات و غيره...

لازم به ذكر است اقدامات انجام شده در حوزه مديريت سبز دانشگاه اصفهان كه بيش از 100 موضوع را شامل مي شود نهايتاً منجر به كسب رتبه برتر در اين حوزه در بين كليه دانشگاههاي كشور گرديد.

فضاي سبز

دانشگاه اصفهان همانند ديگر اماكن عمومي و آموزشي نه تنها از حفظ فضاي سبز دور نبوده حتي شايد به جرات بتوان گفت بيش از هرمكان ديگري به ارزش و نزديكي طبيعت با روح انسان اهميت داده است . واحدهاي آموزشي در كنار فضاي سبز جلاي خاصي به خود گرفته است كافي است لحظه اي دانشگاه را بدون فضاي سبز تصور نماييم همين تصور تعريف جامعي از نقش فضاي سبز را در دانشگاه اصفهان در بر خواهد داشت . فضاي سبز دانشگاه اصفهان و علوم پزشكي و الزهرا مجموعا مساحتي با لغ بر150هكتار داشته است . كه دانشگاه اصفهان بخاطر داشتن فضاي سبز زيبا بعنوان دانشگاه برتر با رتبه 197 جهان دربين 700موسسه سبز و براي سومين سال متوالي شناخته شده كه اين فضا بخش عظيمي از توليد اكسيزن را در ناحيه جنوب كلانشهر اصفهان بر عهده دارد و تاثير بسيار زيادي در كاهش آلاينده هاي جوي اين منطقه داشته . فضاي سبز دانشگاه اصفهان بيش از 150گونه گياهي داشته كه بعضي از اين گونه ها قدمتي بيش از 50سال دارند تعدادي از گونه هاي موجود در سطح استان نادر و كمياب مي باشد لذا حفظ اين ميراث ارزشمند از اهميت بسيار زيادي برخوردار مي باشد . كه در اين فرصت به گوشه اي از فعاليت هاي اين بخش اشاره مي كنم :

-         اجراي عمليات بازسازي و احياي پارك جنگلي پانزده خرداد كه در اثر بيماري قارچ آرميلاريا )از بين رفته بود شامل:اطلاع رساني بوسيله بنر در خصوص اجراي عمليات كه شامل مراحل: احياء پارك- قطع درختان آفت زده ، كنده كني ،حمل، بارگيري و انتقال آن به خارج از دانشگاه-سوزاندن قارچ هاي نعل اسبي، نظافت و پاكسازي محوطه-انجام عمليات به ورزي و آماده نمودن زمين جهت كاشت-گوده زني-كاشت درختان

-         اصلاح و تعمير سيستم آبياري باراني و خطوط آن بعد از 5 سال، تعويض و ترميم قطره چكان ها و فواره هاي چكشي

-         نظافت، وجين و پاكسازي كليه جنگل ها و بوستانها و حمل و بارگيري ضايعات آن

     -   هرس فرم كليه درختچه ها و پرچين هاي دانشگاه اعم از پيراكانتا،برگ نو،شمشاد و ...

     -   تقويت درختان با كود بيولوژيك جهت مقاوم سازي به آفات ، بيماريها و خشكسالي1

     -   هرس ، پاكسازي وحذف شاخه هاي خشك كاج هاي تهران و مشهدي سطح دانشگاه و   

      جمع آوري سوزني برگ ها

     - لايروبي جوي هاي اصلي دانشگاه جهت هدايت آب باران به فاضلاب شهري

     - كاشت گياهان دارويي در محوطه خزانه

-         حفاري چاه زه با حفر تونل پژوهشكده جنب اداره فضاي سبز

-         آماده سازي زمين گلخانه و كاشت بذر گل هاي فصلي و توليد نشاء جهت كاشت در باغچه ها و حاشيه ها

-         اصلاح كليه تشتك ها وآبخور درختان و درختچه ها به دليل استفاده بهينه از آب و زيبايي اطراف درختان

-         در آوردن كليه ريشه هاي درختان توسط بيل بكهو كه از سال هاي قبل در زمين مانده بودند(عمليات كنده كني)

-          آماده سازي زمين، گود برداري و خاكريزي در بسياري از محوطه ها(بلوار آبرساني، فنآوري،

        استاد، دانش جنوبي، كوي اساتيد، اقتصاد، كوي پاكدل، هفت باغ، خيابان ستاد، پارك جنگلي

        پانزده خرداد و ........) جهت كاشت درخت

     -  توليد و تكثير بعضي از درختچه هاي زينتي در خزانه دانشگاه

     -  اجراي آبياري زير سطحي به صورت پايلوت

-         حفر تعداد 13 حلقه چاه زه به اضافه 800 متر تونل واقع در ضلع شمالي دانشگاه و همچنين حفر يك حلقه چاه به عمق 18 متر با

-         حفر 25 متر تونل جنب اداره فضاي سبز جهت جمع آوري آب هاي زه سطح دانشگاه جهت استفاده بهينه در عرصه هاي فضاي سبز

-         هرس درختان و درختچه هاي زينتي به منظور حذف شاخه هاي آفت زده ها بيمار ،زيبايي،فرم دهي ،جوان سازي و آزادسازي مسير هاي برق فشار قوي

-         اجراي آبياري تحت فشار (قطره اي) در قسمت هاي مختلف دانشگاه با استفاده از امكانات موجود توسط پرسنل محترم اداره فضاي سبز (به متراژ 4000 متر مربع)

-         هرس پلاردينگ درختان مليا (زيتون تلخ)، توت و اقاقياي پيوندي كه هرس پلاردينگ درختان مليا براي اولين بار در استان بصورت پايلوت انجام گرفت.

-         بازسازي و احيا خزانه توليد نهال جهت تامين بخشي از نيازهاي عرصه هاي فضاي سبز دانشگاه

-         كاشت گونه هاي مقاوم به بيماريها و تنش هاي خشكي به جاي گونه هايي كه هر ساله دراثر آفت وبيماري قطع شده

 

 

 

 

تاریخ:
1397/05/27
تعداد بازدید:
648
منبع:
Powered by DorsaPortal